Skip to content

Smith Andi vagyok. 

Afféle “született álmodozó”.

Sokáig egyetlen társadalmi intézmény létezett, amiben  otthon éreztem magam: a kultúrkocsma.

És sokszor, sokan, sok helyen néztek rám kerek szemekkel, hogy “ez vajon melyik bolygóról érkezett közénk”.

Nem szerettem számomra értelmetlen, értelmezhetetlen szabályokat követni. Nem találtam a helyem az iskolában, az egyetemen, a “felnőtt világban”, ahol a legtöbb ismerősöm jól fizető munkát keresett valami  multinál.

Viszont mindig is szenvedélyesen érdekelt, hogy mennyi képesség, mennyi lehetőség, mennyi meglepetés és felfedezésre váró csoda rejlik egyetlen emberben. 

Mindennél jobban izgatott, hogyan lehet őszintén, önazonosan, és úgy IGAZÁN, nagybetűsen ÉLNI. Hogy kik vagyunk valójában a szerepeinkben, azok között és azokon túl. Mindig is inspirált a szépség, az egységélmény, a szabadság és a természet.

 

Az egyetem és két Londonban töltött év után fél évig hátizsákkal, és egy azóta már férjemmé vált angol férfival utaztam Új-Zélandon és Délkelet-Ázsiában. Vadul kerestem önmagam, és egy helyet a világban, amit otthonomnak hívhatok, és nagyon elkezdtem családra vágyni. A Life Coachingról is akkoriban hallottam először – és addig sosem tapasztalt bizonyosságot éreztem: tudtam, hogy erre születtem, ezzel akarok foglalkozni életem végéig.

Annál nagyobb csalódás volt az angliai képzés, ahol az első coach diplomámat megszereztem. Az ott kapott szemléletet és eszközöket, melyek a világban legelterjedtebb, ún “megoldás központú coaching” módszertanát követték, rendkívül sekélyesnek és haszontalannak éreztem. Kiábrándultságomban évekre le is mondtam erről a pályáról, és a gyermekeim születéséig nyelvtanárként tevékenykedtem. 

Az anyaság nagy fordulatot hozott – tudtam, hogy nem fogok többé visszatérni az addigi munkámhoz, de azt még nem tudtam, mit fogok helyette csinálni. A második várandósságom vége felé nagyon nehéz időszakot éltem át. A férjem korán reggeltől késő estig dolgozott egy reklámügynökségnél, és egy adott ponton azt hittem, engem nem szeret – pedig “csak” depressziós volt. Utálta a munkáját. Én pedig sosem voltam még olyan elnyúzott, riadt és kétségbeesett, mint akkoriban: két kicsi gyerekkel, reggeltől estig a férjemet várva, aki egyre csak távolodott tőlem.

Éppen a Google-ön keresgéltem, mit kell olyankor csinálni, amikor a férjem nem szeret már – amikor véletlenül rátaláltam egy Martha Beck nevű nőre a Youtube-on, amint épp Oprah-val beszélgetett. Minden egyes szavával gyógyított, és amikor megtudtam, hogy ő is life coach, újra elhatároztam, hogy én is az leszek. Sőt, azt is, hogy egyszer tőle fogok tanulni. 

A férjem kedélye sokat javult, miután ott hagyta az állását, viszont ezzel az anyagi megpróbáltatások is visszatértek és állandósultak az életünkben. Nem volt mit halogatnom tovább: belevágtam a coaching praxisom felépítésébe. 

Rengeteg éjszakázás, még több anyai bűntudat és számos kudarc jellemezte azt az időszakot, de kitartottam. A próbálkozások során megismertem Brooke Castillo modelljét, és elkezdtem kísérletezni vele. Úgy éreztem, mintha kerozint töltöttem volna az üzemanyagtartályomba – egyszercsak kilövődtem, mint egy rakéta. Tisztán láttam az utat, a célt, és olyan eszközt kaptam a kezembe, amivel már nem ismertem lehetetlent: ez vezetett el ahhoz, hogy végül a Life Coach School képzése mellett döntöttem, ez vezetett el az egy hónap alatt összegyüjtött 5,5 millióig, ez vezetett el addig, hogy bebizonyítsam ország-világ előtt: ezzel a modellel bárki bármilyen célt képes lesz elérni.

Ennek köszönhetem, hogy ma itt vagyok – Magyarország egyetlen Life Coach School Certified szakembereként, az erdő mellett élve boldog házasságban, két csodálatos gyermek anyukájaként. Megteremtettem az otthonom. 

És az emberek most is néznek. Még mindig elkerekedett szemekkel, de most már másképp. 

Kíváncsisággal. Elismeréssel. Tanulni akarással. 

Ezért hát elkezdtem tanítani. 

Mit szólsz, megvizsgáljuk együtt, mi az, aminek ismeretében az életed egy csapásra jobban működik majd? 

Mit szólsz, eljött az ideje, hogy együtt megírjuk a te sikersztoridat is? 

Kezdjük egy rövid, ingyenes workshoppal, melyben segítek megfogalmazni az ÚJ ÉLET MANIFESZTÓDAT.

Kattints a gombra, hogy megkapd a vidót és a hozzá tartozó PDF segédletet.

Legyünk barátok Facebookon és Instán