Szemléletmód és Élmény Coaching

Az ember legtöbbször olyankor fordul coach-hoz, amikor úgy érzi, elakadt: egy problémát nem tud megoldani, egy helyzetből nem lát kiutat, egy döntést nem tud meghozni. 

Röviden: nem tudja hogyan tovább. 

Egy jó coach segít megtalálni az elakadás okát, és segít is megszüntetni azt. Végig asszisztálja, vezényli a folyamatot, motivál és elszámoltat. 

Az általam követett iskola némileg eltér azonban a Magyarországon oly népszerű, világ szinten is  legnagyobb szakmai szervezet, az ICF által uniformizálni kívánt módszertantól: 

Az én célom nem az, hogy megoldj egy problémát, hanem 

HOGY MEGTANULD AZ ÖSSZES PROBLÉMÁDAT MEGOLDANI.

Nem az, hogy meghozz egy döntést, vagy elérj egy célt, 

Hanem hogy az életed hátralevő részében bármilyen célt is kell elérned, és bármilyen döntést is kelljen meghoznod, magabiztosan állj elébe: hiszen megtanultad és begyakoroltad azt a gondolkodásmódod, amivel:

A komplikált egyszerű lesz;

A tények leválnak a drámáról;

A valóság barát lesz és nem ellenség;

Passzív áldozatból életed alkotójává válsz;

Reagálás helyett TEREMTENI kezdesz. 

A körülmények vagy más emberek nem befolyásolják többé, hogy érzed magad, mert ezt megtanulod a gondolataidon keresztül magabiztosan menedzselni. 

Az én célom nem az, hogy megoldjam a problémádat, hanem az, hogy 

Minél gyorsabban átadjam neked mindazt a tudást, amit egy magabiztos, szabad, bátor főhősnek tudnia kell ahhoz, hogy

 az életéből ÉLETMŰVET kreáljon. 

Ha hozzám fordulsz, megmutatom

 • hogyan használd hatékonyabban az EMBERI AGY nevű szuperszámítógépet;
 • mit kezdj a szorongással, félelemmel, kétséggel, dühvel, önbecsmérléssel,  és egyéb negatív érésekkel;
 • hogyan hangolhatod át magad pozitívabb életérzések folyamatos megtapasztalására;
 • hogyan tudsz görcsös, ráfeszült akaraterő helyett hittel és ráhangolódással érni el eddig sosem tapasztalt eredményeket;
 • hogyan láss át a drámán és ragadd meg a lényeget;
 • hogyan vállalj felelősséget a saját érzéseidért, és hogy fog a személyes felelősségvállalás addig sosem tapasztalt hatalomhoz, magabiztossághoz és szabadsághoz juttatni;
 • hogyan tudod átvarázsolni az emberi kapcsolataid minőségét azáltal, hogy többé nincs szükséged mások véleményének, viselkedésének megváltoztatására ahhoz, hogy jobban érezhesd magad;
 • ugyanakkor megtanulod határozottan kijelölni és megvédeni a határaidat az esetleges betolakodókkal szemben;
 • hol találod, és hogyan férhetsz hozzá a kifogyhatatlan belső erőforrásaidhoz;
 • hogyan érhetsz el tulajdonképpen bármilyen célt, miközben élvezed az odavezető út minden lépését és minden pillanatban feltétel nélkül szereted önmagad. 

Az én történetem…

Smith Andi vagyok, Life Coach és Szemléletmód Mentor.

Mindig is szenvedélyesen érdekelt, hogy mennyi képesség, mennyi lehetőség, mennyi meglepetés és felfedezésre váró csoda rejlik egyetlen emberben. 

Mindig is izgatott, hogyan lehet őszintén, önazonosan, és úgy IGAZÁN, nagybetűsen ÉLNI. Hogy kik vagyunk valójában a szerepeinkben, azok között és azokon túl. Mindig is inspirált a szépség, az egységélmény, a kapcsolódás és a természet.

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán végeztem 2008-ban, magyar-angol szakon. 2 Londonban töltött év után fél évig hátizsákkal, és egy azóta már férjemmé vált angol férfival utaztam Új-Zélandon és Délkelet-Ázsiában. Életem hivatásába pont elindulásunk előtt botlottam bele az interneten, és, bár 2010-ben az emberek többsége még sosem hallott life coachingról,  azonnal tudtam, hogy ez kell nekem. Jelentkeztem az angliai Blackford Centre Life Coach képzésére, amit végül elég sok megtorpanással végeztem el. Kellett a befektetett munka, de kellettek a szünetek is, hogy ülepedjen a tudásom, az élettapasztalatom, a céljaim és az önismeretem. 

Azóta kiváló amerikai mentorok szemléletmódját és módszereit sajátítottam el, minden egyes nap tanulok valami újat;  talán mégis elmondhatom, hogy semmi sem volt rám intenzívebb hatással, mint az első (kórházi) és a második (otthon) szülésem. Két kisgyerek mellett indítottam el a coaching praxisomat, és – a leginkább kisgyermekes anyákból álló ügyfélkörömmel -,  megállíthatatlanul közeledek a valódi profizmus mérföldkövének tartott 10.000. coaching órám felé.


Hogyan, milyen formában tudunk találkozni?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •